Artister

Vi är ett litet oberoende skiv- och bokningsbolag med stort engagemang och brett kontaktnät. Vi jobbar bara med artister och musiker som vi personligen tror på och har en relation till. Vi kan därför engagera oss lite mer i de akter vi representerar.> Baker's Cottage
> Peter Tikkanen Trio
> Ulrika Arenius

Artister

Här finner ni ett urval av våra aktuella artister/musiker och de skivor vi gett ut. Kontakta oss om ni söker något speciellt till ert evenemang.

Baker's Cottage

Två instrument som tillåts ta sina platser, bli tydliga, kommunicerande. Två musikanter i jämnhöjd.
Den bärande tanken som fanns där redan innan instrumentalduon Baker’s Cottage bildades för fyra och ett halvt år sedan, lever kvar och präglar i allra högsta grad debutplattan Filter. Saxofonisten Marcus Olsson och gitarristen Erik Wäcklén låter sina instrument tala med varandra på lika villkor – och som alltid i möten som präglas av värme, respekt och goda melodier, blir summan större än delarna. Baker’s Cottage spelar publiktillvänd instrumentalmusik och i bagaget finns såväl egna kompositioner som kärleksfulla lån. Melodier som utan förvarning hoppat upp ur instrumentfodralen och lockats till samarbete med långväga ackordvändor, finsmakande coverlåtar samt en och annan jig – allt sammanhållet av finurliga arrangemang och varmt samspel. Folkmusiken finns där, men även popen, jazzen och den ständigt närvarande bluesen.

Mer info:

DISCOGRAFI

Peter Tikkanen Trio

Det bjuds på allsångskonsert i kyrkor och kapell. Lyssnaren blir deltagare, och gränsen mellan konsert och musikgudstjänst är svår att dra.

Det började hösten 2001 i Piteå. Därefter har uppdragen varierat från psalmsång i små kyrkor och kapell till konserter i konserthus över hela världen. Peter Tikkanen trio har som ensemble gjort sig kända genom att göra konserter där publiken är med och sjunger psalmer som vävs in i instrumentala improvisationer och nyskapande arrangemang.
Trion består av Peter Tikkanen, piano (Karlskoga); Tobias Helén, kontrabas (Örnsköldsvik) och Johan Englund, trummor (Norrfjärden). och är således i dag geografiskt utspridd över hela landet, men den musikaliska samhörigheten och samspeltheten fick sin grund under den gemensamma studietiden i Piteå i slutet av 1990-talet och början av 2000-talet.

Mer info:

DISCOGRAFI

  • PSALMSÅNG I JULTID dbd1102 (2011) Nyhetsblad (pdf)
  • ALL SÅNG & PSALM [idag] pccd0406 (2004) 
  • ALL SÅNG & PSALM [afton] pccd0206 (2002)
  • Medverkar även på SOFIA JANNOK – ”áššogáttis / by the embers” CAP -21801 Caprice Records (2009)

Ulrika Arenius

Sånger mitt i livet med texter som stannar kvar.
Texter att känna igen sig i eller att fundera vidare över sedan musiken tystnat. Det kännetecknar Ulrika Arenius låtar. Till musik som befinner sig i skärningspunkten mellan visa och pop berättar hon om livet i stort som smått, allt från tvättstugefrustration till att få livsomvälvande sorgebesked.
Ulrika sjöng i Joybells större delen av 90-talet och startade solokarriären först tio år senare, med framträdanden framför allt runt om Örebro. Hon har en lättsam framtoning och blandar vemod och allvar med dråpliga vardagssituationer på ett avväpnande sätt.

Mer info:

MYSPACE http://www.myspace.com/ulrikaarenius

DISCOGRAFI