En del av min verksamhet handlar om att leverera musikarrangemang i olika sammanhang. Jag skriver allt från enkla körstämmor till fullständiga symfoniorkesterarrangemang vid behov. Och en massa däremellan. Ofta hänger jobben ihop med uppdrag där jag även är kapellmästare och ansvarar för allt ifrån instudering till färdig föreställning/konsert. I de fallen kan jag skräddarsy musiken till befintlig ensemble utifrån både instrumentbesättning, men även musikernas kunskapsnivå.


Ibland åtar jag mig även att producera och spela in musik. Jag har en alldeles nybyggd studio med möjlighet att spela in mindre produktioner på hemmaplan. För större produktioner finns ett flertal stora studios att tillgå i närheten, där vi enkelt bokar in oss vid behov.


Det händer också att jag skriver musik om andan faller på eller som oftast, ett behov uppstår. Nästan alltid tillsammans med en text- eller manusförfattare. 

"Jag brinner för berättelsen,

oavsett om min roll är körledare, ackompanjatör, musiker, arrangör, producent eller kompositör.

Vad vill vi säga (eller vad säger sången), och hur säger vi det?

Det hantverket tycker jag är spännande!"

Musikproduktion, arrangemang och kompositioner

Peter kör

Föreläsningar och inspirationsdagar

KÖRDAGAR OCH WORKSHOPS

Då och då blir jag anlitad som föreläsare eller som ledare för kördagar i olika sammanhang, vilket är väldigt roligt.

Jag delar gärna med mig av mina tankar, bakomliggande filosofier och metoder för allt ifrån barnkör, kyrkokör, alla-kan-sjunga kör till professionella körer/teaterensembler. 

Både att jobba praktiskt med körerna, eller att föreläsa för kör- och musikledare.


FÖRELÄSNINGAR OCH FORTBILDNING

Jag tycker mycket om att ackompanjera både solister, körer och allsång/psalmsång. Jag håller ibland föreläsningar och fortbildningar för musiker och studenter som vill utveckla sin musikaliska palett ur ett arrangeringsperspektiv. På vilket sätt kan mitt sätt att ackompanjera göra att berättelsen i sången får liv och kanske nya perspektiv?