Om mig


Peter Tikkanen (född 1976) är musiker, körledare, arrangör och kompositör utbildad vid musikhögskolan i Piteå 1997-2001.


Jag har arbetat som kapellmästare i teater- och musikalföreställningar på bl.a. Örebro Länsteater, Göteborgs stadsteater, Dramaten, Helsingborgs stadsteater, Malmö Opera, Malmö stadsteater och Riksteatern.


Som frilansmusiker har jag bland annat spelat med Sofia Jannok, Anders Norudde, Nils Landgren, Sharon Dyall, Ida Sand, Louise Hoffsten, Lill-Babs, Peter Flack, Beatrice Järås, Monica Forsberg, Hasse Andersson, Shirley Clamp, Martin Stenmarck och Peter Hallström, samt bakom en mängd andra svenska och internationella artister i TV-program och galor. 


Som arrangör har jag skrivit för bland annat Svenska Kammarorkestern, Helsingborgs symfoniorkester och Norrbotten Big Band samt ett antal nyskrivna musikaler av Alexander Öberg och Erik Norberg.


Jag är även konstnärlig ledare och kapellmästare för Kördelux, en kör för personer med funktionsvariationer i Karlskoga, som med sitt unika uttryck skapat stor uppskattning bland publik och kritiker.


Mitt huvudinstrument är alla sorts klaviaturer. Jag spelar även trumpet, lite trummor och slagverk samt enklare dragspel, munspel och gitarr och sjunger gärna stämsång.

Länkar


Kördelux: www.kordelux.se


Peter Tikkanen trio: www.facebook.com/petertikkanentrio